Ziek!

ziek

Ik kan daar dus zo van balen hé, ziek zijn! Gisteren werd ik wakker, met een stekend gevoel bij mijn rechter slaap. Ik dacht op dat moment al nee hé, geen migraine.. niet nu! Ik maak mijzelf klaar voor de dag en ga met de hond een ommetje maken. Even frisse lucht doet vast goed, ik moet immers straks op mijn werk zijn. Ik kom thuis, en voel mijn gezicht.. zou het koorts zijn? Ik heb een klam voorhoofd en gloeiende wangen maar besluit alsnog naar mijn werk te gaan. Lang leven Ibu en migraine medicatie!

Werken

Daar eenmaal aangekomen merk ik dat ik me toch niet goed voel, en de druk die ik voel om mij niet ziek te melden speelt uiteindelijk zo hoog op dat ik intens verdrietig wordt. Bah! Ik baal hier zo van! Gelukkig hebben we vanmiddag minder kinderen, en besluit ik samen met mijn leidinggevende een middagje op te nemen. Oké, geen ziekmelding, maar even ademruimte om beter te worden. Koolhydraatarm eten vergt namelijk ook nogal wat van je lichaam, het moet wennen aan het nieuwe verbrand proces en hoe fijn het ook is dat ik de kilo’s eraf zie vliegen. Hoe lastig ik het dus ook vind dat mijn lichaam even niet meewerkt.

Thuis

Eenmaal thuis kruip ik direct in mijn bed, natuurlijk moet de postbode dan aanbellen, en de volgende bezorger die niet kon afleveren bij een van onze buren het bij ons afgeven. Stel je toch eens voor dat ik meteen rustig in slaap kan vallen. Na een slaap van zeker 1,5 uur wordt ik wakker. Migraine lijkt gezakt maar koorts niet, vreemd.. Ben ik dan toch écht grieperig? Nog geen 10 min later hoor ik mijn maag en darmen enorm rommelen. Zo hard dat ik mij op dat moment bedenk dat de koorts wel eens een voorbode had kunnen zijn!

Kak!

Nog geen half uur begint mijn ren marathon naar het toilet, en dat niet een keer.. maar wel 7 keer in nog geen uur. Hevige krampen en een misselijk gevoel maken het ziek zijn compleet! Kak! Het was dus een aanloop naar buikgriep. Vanmorgen had ik dat écht niet kunnen verzinnen dat koorts daar de voorbode  van zou zijn. Met een 39,8 op de meter, kon ik weten dat er iets niet helemaal pluis was.. maar écht buikgriep. Stond niet op mijn lijstje.

The day after

Na een nacht, steeds naar beneden naar het toilet gaan idee, tussendoor even douchen voor een beetje warmte en kak! daar gaan we weer! Voelde ik mij op wat buikpijn na vanmorgen best oké. Ik hoef voorlopig echter geen eten, en doe rustig aan. Ik kan niet tegen de luchtjes van de kinderen hun tosti’s en heb nog steeds een fan-abbo op het toilet. Maar verder.. gaat het oké!

Weekend

Aangezien het weekend is, ben ik reuze benieuwd of jullie nog leuke tips hebben voor activiteiten om thuis met de kids te doen?  Welke niet al te veel taferelen nodig hebben om te realiseren? Of zal ik maar gewoon als vanouds cupcakes met de twee draakjes gaan bakken? (Niet ervan snoepen, niet ervan snoepen! haha)

0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: