Verloren, gestolen of gewoon kwijt

verloren-gestolen-of-gewoon-kwijt

Het gebeurd mij zo vaak dat ik ergens iets neerleg met de gedachte; ” Zo raak ik het tenminste niet kwijt”. Het nadeel echter aan deze gedachte is dat ik uiteindelijk het dus wel kwijt ben. En mijn goed bewaarde plek op geen enkele manier meer kan terug vinden. Goed bedacht, maar de uitvoering blijkt dus vaak wat minder te zijn. Ook komt het wel eens voor dat dingen ook al bewaar je ze nog zo goed, ineens verdwenen zijn. Zo frustrerend, maar vast herkenbaar voor velen.

Paspoort

Er zijn op deze manier al zoveel dingen kwijt geraakt, en hoe goed ik ook een vaste plek probeer te verzinnen weet ik toch steeds weer opnieuw dingen kwijt te raken. Zo ook deze week, ik moest mijn paspoort goed opbergen. Ik heb hier dus een bakje voor, maar had bedacht dat ik hem ergens anders veel beter zou kunnen neerleggen zodat ik hem zeker weten niet zou vergeten en dus ook niet kwijt zou raken. Op de dag van vertrek was ik hem dus kwijt en kon ik hem nergens meer vinden. Frustrerend op het moment en uiteindelijk dacht ik dus zonder paspoort te zijn vertrokken. Later bleek hij dus al in een vakje in mijn tas te zitten. Heel handig, want ik was hem dus niet vergeten en hij zat inderdaad goed opgeborgen. Ik was alleen zelf even vergeten waar.

Kluisje

Zo hadden we ook jaren geleden een kluisje, hierin zaten een viertal sieraden, en wat belangrijke papieren. Je denkt zo een kluisje is super handig maar naar de verhuizing naar ons huidige huis was het kluisje dus mooi verdwenen. Grappig genoeg zagen we enige tijd later iets terug wat in het kluisje had gezeten onder een tv kast in iemand anders zijn huis. Inmiddels is dus dat mysterie opgelost, al durven we tot op heden diegene er niet op aan te spreken. Ik denk dan maar dat diegene zelf met dit idee moet leven, en dit vele malen erger is dan wij die het kwijt zijn ondanks de emotionele waarde.

Gestolen of verloren

En daar komt dan ook deels een beetje mijn angst vandaan om dingen te verliezen of dat iemand iets steelt. Zo ook In Disney enige tijd terug, toen is onze rugzak uit de kinderwagen getrokken. Per toeval opende ik het ernaast gelegen gordijn en kwam ik de dief direct op het spoor. Hij gaf aan het ”gevonden” te hebben. Maar natuurlijk! geld terug alsjeblieft en onze identiteitskaarten! Direct alles terug gekregen, maar het vertrouwen in de mens raak je hier enigszins toch wel kwijt kan ik je vertellen. Sindsdien ben ik dus panisch om dingen te verliezen, en check ik alles regelmatig.

Loslaten

Ondanks mijn panische gevoel van kwijt raken, probeer ik het maar een beetje los te laten inmiddels. Dingen zijn gelukkig vervangbaar, en als het dan al kwijt is dan liever door mijzelf die het weer onmogelijk heeft opgeborgen dan dat een ander het toch te mooi vond om vanaf te blijven.

 

0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: