Koolhydraatarm

Tijgervlokken

tijgervlokken

2 januari ben ik begonnen weer met mijn koolhydraatarme levensstijl, na een stop van ruim een maand was dat ook écht weer nodig, want ik was zowaar 3kg nog extra aangekomen! Niet zo gek als je je bedenkt dat ik weken lang truffelpepernoten, kerstkransjes en chips naar binnen heb zitten werken. Ja, als het dan toch mag… (heel slecht, ik weet het)

Afblijven!

Nu ben ik dus deze week begonnen, met frisse moed er weer tegenaan. Ik moet jullie eerlijk bekennen dat dat dus even vies tegenviel haha de eerste dag lagen de appelbeignets die ik de dag ervoor had gebakken nog te lonken op de eettafel. Afblijven! Gelukkig was daar Chokay, en heb ik een paar amandelen met chocolade die dag opgesnoept. Gewoon even voor het idee dat ik dan tenminste toch iets mag.

De andere dagen

De dagen erna ging alles eigenlijk heel erg goed, ik had lekkere worst gehaald, kaas, en voor het avondeten mijn favorieten. Zo maak je zo’n eerste week toch iets makkelijker dacht ik zo. Van pizza, naar bloemkoolnasi, naar wraps met kip en zure room. Eigenlijk mag en kan je dit eten niet eens diëten meer noemen denk ik soms. Het is daarnaast ontzettend leuk om te zien dat men zo enthousiast reageert op mijn e-book, ik heb het met zoveel plezier gemaakt. En ook de hoeveelheid mensen die zich aanmelden om mee te doen breidt zich steeds meer uit, natuurlijk is dat ook voor mij een extra motivatie. Samen staan we sterk!

Tijgervlokken

En dan toch gisteren ging het mis…. Hoe dan?! Nou het begon bij het proberen van de chocolade hagelslag van Cereal, ik was ontzettend benieuwd naar de smaak en dacht daarbij dat het handig zou zijn om één vlokje uit de Tijgervlokken te halen om de smaak van beiden goed te kunnen vergelijken. Nooit doen mensen! Als je zo’n chocolade addict bent als ik, dan is een hapje het begin van teveel hapjes en voor je het weet ben je 70 koolhydraten verder.. dusss…. Ik kon mijzelf niet bedwingen en heb zo een hele hand.. Ja, je leest het goed! Een hele hand Tijgervlokken verorberd.. balen! Maar ik heb beloofd lief te blijven voor mijzelf, en heb meteen met goede moed de rest van de dag weer goed mij best gedaan om niet te snoepen.

Oorzaak gevonden (denk ik haha)

Achteraf, begrijp ik best waarom ik lekkere trek had. Ik heb gisteren als ontbijt, tussendoortje en lunch te weinig gegeten.. dat was niet heel handig want het resulteerde in lekkere trek en dus.. TIJGERVLOKKEN!  Voortaan bewuster kijken naar hoeveelheden, en dat ik wel genoeg eet zodat ik geen trek krijg, en vooral geen lekkere trek.

Weegschaal

Toch vanmorgen maar even gespiekt op de weegschaal om te kijken of ik wel een beetje de goede kant op ga, en zowaar ook al heb ik gezondigd ben ik 2,3kg afgevallen! Hoe leuk is dat! Dus lieve volgers, ook al gaat het een keertje mis.. en heb je stiekem toch gesnoept.. dat betekent niet dat je niet alsnog zult afvallen.

 

0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: