Hartige Recepten

Roti kip

roti-kip

Ik denk dat Surinaamse Roti toch wel een van mijn favoriete kipgerecht is, helaas met mijn huidige levensstijl dacht ik dat ik het voorlopig niet meer zou mogen eten. Maar ik heb een manier gevonden waardoor je het toch kunt maken, en heerlijk kunt genieten van een Roti maaltijd!

Benodigdheden voor de Roti met Kipfilet (kippenbouten kan ook)

1 kg kipfilet in kleine blokjes gesneden
5 lepels olie
1 gesnipperde grote ui
4 geperste tenen knoflook
45 gram masala kruiden
zwarte peper
1 theelepel komijnzaad
2 tomaten in blokjes gesneden
2 dl kippenbouillon (misschien iets extra voor als het te dik wordt)
1 Madame Jeanette-pepers
300 g kousenband
5 eieren

Bereidingswijze: 

Bak de kip in de olie, voeg hier vervolgens alle kruiden, ui en knoflook  aan toe en bak het nog even rustig door.
Voeg nu de tomatenblokjes toe en bak deze kort mee, als laatste mag je nu de madame jeanette, en je bouillon toevoegen en breng het geheel aan de kook.

Zodra het geheel kookt draai je het helemaal omlaag en plaats je de deksel op de pan.  Laat het geheel lekker pruttelen zodat de smaken kunnen intrekken.
Terwijl het een al zo goed als klaar is roerbak je in een andere pan de kousenband met een beetje olie (je kunt hier eventueel ook een uitje bij doen gesnipperd maar is in principe niet nodig)

Je hebt een derde pan nodig om de eieren in te koken, deze mogen hard gekookt zijn en kun je als ze gepeld zijn eventueel nog even bakken in een pan. Voeg deze vervolgens toe aan je kip.

Na 40 minuten kun je het geheel van het vuur afhalen en is het alleen nog maar serveren op het bord met het Flatout brood/wraps 

Het Flatout platbrood kan je als laatste even opwarmen in de oven, magnetron of pan en heeft maar 8 gram koolhydraten per stuk, ze zijn echt heerlijk als vervanger voor de Roti pannenkoeken.

FlatoutBread-2

0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: