Koolhydraatarm

Ochtendrituelen

ochtendrituelen

Het is weer zover, de ochtenden zijn we weer in rep en roer, want we moeten de kids klaar maken voor school. En daarbij proberen we zelf ook nog enigszins fatsoenlijk op ons werk te komen, en dat laatste is vaak een uitdaging. Mijn ritueel in de ochtend is in 15 minuten zorgen dat ik aangekleed en startklaar (lees make-uploos) ben. Vervolgens is dan de volgende uitdaging aan de beurt… de kinderen!

Kids klaarmaken

De kinderen in het ritme terug krijgen is volgens mij nog wel de grootste uitdaging. Heb ik ze in 14 dagen eindelijk aangeleerd om een uurtje langer te blijven slapen, moet ik ze nu uit hun bedjes jagen omdat we op tijd op school moeten zijn. En dat laatste vinden ze om te beginnen al helemaal niks. Het is namelijk volgens Michael ”Te vroeg!” om op te staan. En Luna trekt rustig haar deken over haar hoofd als ik het licht aan doe en draait zich om. ”Daag mama!” Als ik ze dan al uit bed heb gekregen, is het tijd voor de tweede uitdaging! Aankleden! Michael doet dat zelf, maar Luna met haar twee gips beentjes heeft toch echt hulp nodig.

Dus we trekken en sjorren om over haar beentjes haar legging te krijgen en hopen dan na 30 minuten toch ergens beneden te komen. De kids hun bakjes voor school, en hun ontbijt met drinken is mijn volgende project en vervolgens hun haartjes en tanden. En dan… dan moet ik dus werken!

Help! Ontbijt!

Zoals je vast leest hierboven, staat nergens…. ”Ik heb heerlijk een ontbijtje voor mijzelf gemaakt”. Want dat gedeelte, daar heb ik dus helemaal geen tijd voor. En aangezien een broodje smeren er nu even niet in zit, heb ik dus gezocht naar alternatieven die wel werken. In dit geval is dat een shake, snel klaar, niet lastig om te maken en zo opgedronken. En dat opdrinken kan zelfs op mijn werk. Ideaal! Shake it is! Op werkdagen dan, want op dagen dat ik wel tijd heb, maak ik een uitgebreid ontbijtje voor mijzelf.

Jup, zo dus bij mij! En bij jou?

En zo gaan dus mijn ochtenden, hectisch en druk en al met al heel gezellig hoor met mijn twee kids… maar ontbijten.. dat blijft een uitdaging! Nou ben ik ontzettend benieuwd waarmee jullie ontbijten? Lukt het bij jullie wel om zelf iets te eten? Sta je heel vroeg op? Of eet je iets simpels net als ik?

1 Comments
Share

Tamara

1 Comments

  1. Jocelijne
    11 januari 2018 at 8:49 pm

    Het ochtendritueel begint hier om half 6! Opstaan en in mijn ochtendjas sjok ik naar beneden om ontbijt en lunch maken voor het hele gezin. Gemiddeld een half uur in de keuken brood smeren crackers koffie thee lunchpakketjes, fruit snijden voor de lunchpakketjes en na een goed half uurtje zitten we gezamenlijk aan tafel en beginnen de dag. waarna we gaan aankleden, wassen tandenpoetsen tassen inpakken en klaar maken voor school en werk. Ik vind dit het belangrijkste moment van de dag evenals het avondeten gezamenlijk weer aan tafel. De dag doorspreken, iedereen luistert naar elkaar. We zijn al zo in onze eigen drukke werelden van werk, sport, verplichtingen dat dit hier zeker gekoesterd blijft.

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: