Mama Makeover bij Cosmo

mama-haar-makeover-bij-cosmo-ijmuiden

Ik en mijn haar… partners in crime al jaren! Ken je dat het moment dat je bedenkt dat het blond MOET worden? En je er zelf van alles in knalt tot je eindigt met worteltjes oranje? En als je dan bedenkt dat zilver de tegenhanger is van oranje je vervolgens compleet grijs eindigt? Jup! zo ging dat jaren lang, van een mislukte pony naar te donker haar (zwart) naar oranje blond en vervolgens grijs.. Vorige jaar lukte het mij eindelijk om mijn haar blond te krijgen.. maar dan ook écht blond blond! (lees witblond) Fantastisch!!! (NOT!). Toen ik onlangs een makeover kreeg bij Cosmo wist ik pas écht hoe mooi mijn haar kan zijn, en dat je het soms toch echt aan de professionals moet overlaten.

Cosmo IJmuiden

Cosmo IJmuiden voelt als thuis komen, dat klinkt heel zweverig.. maar ik meen het serieus. Op het moment dat ik en de lieve Cassandra van (Momambition.nl) binnen kwamen werden we direct heel warm ontvangen, onze jassen aangenomen en we konden even plaats nemen om vervolgens te vertellen wat we wouden drinken, van een verse munt thee tot een cappuccino, niets is te gek. Vervolgens kwam er iemand langs met een schaal gevuld met allemaal lekkere hapjes, waar we natuurlijk ook écht geen nee tegen konden zeggen! De dag door zijn we door meerdere kapsters behandeld, allemaal even lief, zorgzaam en aan het werk met veel liefde en passie. Je merkte aan iedereen dat ze er waren om jou op z’n mooist naar buiten te laten gaan.

Mijn haar

Zoals ik al in de intro vertelde heb ik al heel vaak andere kapsels gehad, ik was nooit écht tevreden en had ook de wildste plannen met blond. Dat waren niet de meest succesvolste veranderingen, vaak eindigde ik gewoon oranje. Ik heb het trouwens zelfs een keer voor elkaar gekregen om peroxide in mijn oog te krijgen door een doordrenkte pluk haar die in m’n gezicht viel.. jup.. een originele kluns! Mijn haar was écht toe aan een goede behandeling, en verzorging. Maar ook ik wou gewoon een keer iets compleet anders.

Knip Knip KNIP!

Bij binnenkomst zag ik een grote poster van blond kort haar, durf ik dat?! Ik wil wat anders.. dus misschien?! Denice de eigenaresse stond direct voor ons klaar om advies te geven wat we het beste konden gaan doen, voor mijn haar had ik niet echt een concreet idee. Het enige wat ik wist, was dat ik het compleet anders zou willen. Ik wees naar de foto, dat mij het leuk zou lijken maar ik niet zo goed wist of het zou passen. Ze juichte het direct toe en liet een foto zien van Khloe Kardashian die ook een soortgelijk kapsel had. Een schuine bob, wat lengte heeft aan de voorkant, maar achter kort zou blijven. Zonder enige twijfel stemde ik toe, en voor ik het wist, was er een groot stuk van mijn haar af! Ik moet eerlijk bekennen dat ik écht heel even moest wennen, het was zo anders om mijzelf zo te zien. Ik kan niet wachten tot het geheel helemaal af is.

Blond, maar dan anders

De kleur waren we het samen ook vrij snel over eens, we blijven blond.. maar dan niet massief blond wat ik nu had, maar 5 verschillende kleuren en een uitgroei die donkerder zou zijn.

The Cosmo blend

The Cosmo Blend techniek is ontwikkeld om je haar een prachtig kleurenspel te geven. Hiervoor wordt gewerkt met Color ID en worden de bovenlagen van het haar verrijkt met diverse kleurtinten. Er ontstaat een perfect balans tussen licht en donker wat zorgt voor veel diepte. Een heel natuurlijke kleuring voor een volle en levendige look! Op het moment dat je haar geverfd wordt, masseren ze de kleur in met verf. Normaal wordt dit met een kwast gedaan, maar om de kleur nog beter te laten pakken gebruiken ze deze methode. Ook wordt pluk voor pluk anders gekleurd, dit zorgt voor de dimensie. Door dat elke kleur direct afgesloten wordt krijg je geen kleuren door elkaar heen, en geen vlekken. Je krijgt écht prachtige nuances.

Olaplex

Wat is Olaplex exact? Olaplex is een hulpmiddel en geen haarverf. Het product is vrij van olie. siliconen, sulfaten, ftalaten, DEA en aldehyden. Bovendien is Olaplex niet getest op dieren. Het product herstelt de gebroken zwavelbruggen van het haar. Breuken in de zwavelbruggen van je haar ontstaan als het gevolg van verven, maar ook bijvoorbeeld je haar stijlen en krullen. Olaplex helpt je de beschadigingen van het haar tegen te gaan of te voorkomen, zodat je haar gezond blijft en je dit zonder zorgen kunt verven. Je haar voelt na een behandeling met Olaplex heel zacht aan, ook heeft het direct weer een prachtige glans. Voor thuis heb ik nu Olaplex nr. 3, deze behandeling zorgt ervoor dat je het ultieme resultaat blijft en je haar verzorgd is.

Pampering to the max

Tijdens onze dag bij Cosmo IJmuiden zijn we ontzettend gepamperd, van heerlijke munt thee met lekkers, tot yoghurt met vers fruit en bastogne en nootjes met Prosecco. We kregen een heerlijke hoofdmassage na de behandeling met Olaplex en werden continu heerlijk in de watten gelegd.

Mijn mening over deze dag

Voor mij was het een ontzettend bijzondere dag, een nieuwe vriendschap die sinds een pers tripje in Disneyland is begonnen is nog sterker geworden, we hebben ontzettend samen maar ook met het Cosmo team gelachen. We hebben een fantastische makeover gehad, waar we beiden enorm blij mee zijn en hebben veel geleerd over wat goede verzorging, kleuring en knippen met je haar kan doen. De professionaliteit van het personeel was op alle vlakken zichtbaar, maar ook de persoonlijke aandacht ligt hoog, en daardoor voelt het als thuis komen. Dat extra beetje aandacht, maakt juist je bezoek aan de kapsalon extra speciaal en zorgde voor het ultieme vriendinnen uitje.

 

Het resultaat

 

Vooraf genomen foto! 

Het eindresultaat! 

1 Comments
Share

Tamara

1 Comments

  1. Cassandra
    20 december 2017 at 11:35 am

    Was mega gezellig mop en kijk nou wat een hot mama’s we nu zijn thanks to Cosmo! <3 whoohooo

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: