Hartige Recepten

Koolhydraatarme Quiche

koolhydraatarme-quiche

 

Quiche Ham/Prei

Ohhh ik hou zo van Quiche, heerlijk vind ik dat! Je kunt er ook zo onwijs veel mee variëren. Al heb ik wel mijn favoriet, en dat ik zeker die met prei en ham of  spekblokjes. Normaal zou je denken bij kool;hydraten weglaten, dat Quiche zeker een no go is. Niks is in dit geval minder waar, want het is mij zowaar gelukt om een deeg te welke super lekker smaakt. 
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 50 minuten

Equipment

  • Ronde springvorm
  • Koekenpan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Kom
  • Zeef
  • Zonnebloemolie

Ingrediënten

Deeg

  • 60 gram Amandelmeel Deeg
  • 120 gram Kokosmeel Deeg
  • 150 gram Roomboter Deeg
  • 1 eetlepel Griekse Yoghurt Deeg
  • 1 theelepel Zout Deeg
  • 1 theelepel Peper Deeg
  • 2 theelepels Uienpoeder Deeg
  • 1 theelepel Knoflookpoeder Deeg

Vulling

  • 150 gram Geraspte kaas Vulling
  • 200 gram Blokjes ham Vulling
  • 2 Prei Vulling
  • 1 Ui Vulling
  • 2 eetlepels Griekse Yoghurt Vulling
  • 7 eieren Vulling

Instructies

Deeg bereiden

  • Zeef alle droge ingrediënten in een grote kom
  • Voeg de kruiden toe
  • Voeg hierbij gesmolten roomboter toe en de Griekse Yoghurt
  • Kneed tot er een soepel deeg ontstaat
  • Mocht het nog heel droog zijn, kun je nog een beetje roomboter toevoegen

Bakvorm bekleden

  • Voorverwarm de oven op 180 graden
  • Smeer je bakvorm in bet boter
  • Beleg de onderkant van je bakblik met bakpapier
  • Verdeel het deeg over de bodem en zijkanten
  • Mocht het teveel plakken, kun je handen insmeren met zonnebloemolie
  • Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg
  • Zet de vorm in de oven en bak de bodem 8 minuten
  • Zet hem daarna apart om af te koelen.

Vulling

  • Snipper de ui en snijdt de prei in dunne ringetjes
  • Bak in een klein beetje olie de prei, ui en hamblokjes
  • Doe de vulling in een kom
  • Voeg 7 eieren toe
  • Roer de Griekse Yoghurt door het mengsel
  • Doe nu 100 gram van de geraspte kaas door het mengsel en zout en peper naar smaak
  • Giet de vulling op je afgekoelde bodem
  • Strooi 50 gram geraspte kaas over de vulling
  • Bak de Quiche af in 50 minuten.
0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*






%d bloggers liken dit: