Persoonlijk

De laatste keer..

de-laatste-keer

Dit keer, dit keer ja echt waar, dit keer gaat het mij lukken. Want het is al een keer gelukt, toen ben ik ontzettend veel afgevallen. Maar de dit keren die daarop volgenden. Die waren minder succesvol. Balen, want de wil is er. De discipline zit echter ergens waar ik het niet meer kan vinden. En op een gegeven moment ben je er ook eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee. Verslaafd zijn aan eten, ja dat ben ik. Al jaren, al sinds ik weet niet meer hoe oud was associeerde ik eten met gezelligheid, of mij goed kunnen voelen.

Eten, eten en nog meer eten..

Cognitief weet ik natuurlijk dat dat complete onzin is, ik heb geen eten nodig om mij goed te voelen. Dat haal ik juist uit zoveel andere dingen. En toch, ondanks ik het weet . Eet ik, veel te veel, en al helemaal als ik mij niet fijn voel of stress ervaar.  Het blijft een cirkel welke maar niet lijkt te doorbreken. Hoe vaak ik dit keer zeg, het worden steeds meer falende pogingen.  En dat frustreert! En ik weet, ik ben de oorzaak van het hele probleem. Ik hou het zelf in stand om niet te doen, waarvan ik weet wat goed voor mij is. Dus ik heb besloten dat het dit keer anders moet, met een ander uitgangspunt, een laatste dit keer, zelf proberen.

2020

Dit jaar, dit jaar is het laatste jaar dat ik ga zeggen dit keer. Als het voor 2021 niet lukt om minstens 15kg te verliezen ga ik naar het ziekenhuis om een van de scala aan operaties te bespreken. Ik heb geen zin meer om nog meer dit keers aan het lijstje toe te voegen. Behalve nu dan deze allerlaatste poging. Dit keer doe ik alleen wel anders. Anders dan alle vorige keren waar ik koolhydraatarm ben gaan eten. Dit keer is het heel drastisch, maar ook meteen een grote test. Want als ik wel geopereerd zal worden, wordt dat de realiteit voor altijd.

Het dieet

Maar wat ga ik dan doen, zul je je nu afvragen. Nou het is heel simpel, van de diëtiste heb ik gisteren het dieet gekregen wat je moet volgen voor, na en als het project afgerond is voor de rest van je leven als je een gastric bypass of maagballon, of bandje of een van dat alles hebt gekregen. Want vergis je niet, er gaat een heel traject aan vooraf.  Zo ook 2 tot 3 weken vloeibaar eten, met daarbij af en toe wat rouwkorst. Mocht je dus de illusie hebben met zo een operatie, dat doe ik wel ff! Vergis je niet, je moet er écht wel wat voor doen. Na de 2 tot 3 weken vloeibaar, blijft het vloeibaar maar andere dingen zoals soep, smoothies en yoghurt voor 2 weken en dan mag je rustig weer wat gaan eten. Beperkt, maar je mag weer iets.  Het klinkt wellicht als het meest idiote plan, maar het is niets meer of minder als dat je normaal gesproken met een operatie had moeten doen. Dan is er geen keus, want er komt anders geen operatie.

Na mijn verjaardag

Het klinkt cliché want niet een dag is de juiste dag om te beginnen, en we stellen altijd uit naar een andere dag. Maar ik vind dat een juist moment, na mijn verjaardag ga ik beginnen. Alles is besteld, vloeibare horde aan shakes. Alles volgens de boekjes van het ziekenhuis. Robbert steunt mij voor de volle 100 procent, dat voelt goed! Steunen jullie mij ook?

 

0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: