Dankbaar

dankbaar

Het einde van dit jaar nadert en dat is vaak het moment dat mensen hun goede voornemens voor het opvolgende jaar gaan bedenken. Zelf ben ik eigenlijk niet zo van de goede voornemens omdat ze vaak zich uiten in verplichtingen die je jezelf oplegt waar je je vaak toch niet aan kan houden. Of die dan eigenlijk helemaal niet op het juiste moment dan van start gaan….

Voornemens

Persoonlijk denk ik dat een voornemen altijd moet kunnen worden ingezet, niet alleen op een specifiek moment. We kunnen immers toch altijd meer sporten, afvallen, of meer op bezoek gaan bij bijvoorbeeld een familielid. Daar is toch helemaal geen nieuw jaar voor nodig? Ze kunnen gewoon op elk moment in een jaar worden toegepast, niet persé omdat je juist op dat moment hebt bedacht het dan te gaan doen. Omdat het om een of andere vage reden van jezelf moet.

Ik heb ook het idee dat dat soort voornemens gedoemd zijn om te mislukken, ik die mijzelf iets oplegt omdat het dan moet. Dat gaat goed voor twee weken, en na die twee weken zijn de oude gewoontes weer gewoon van de partij hahaha. Misschien dat ik het met een beetje mazzel dan nog een maand vol zou houden, maar het is dan echt meer omdat het moet.. en niet omdat ik het zo graag wil.. en dat het dan natuurlijk is ontstaan ofzo..

Vriendinnen

Deze week belde een vriendin (ja, zo kan ik haar inmiddels wel noemen) meerdere malen op één dag mij op. We bespraken van alles, en moesten enorm lachen om dingen die we zelf weer zo handig hadden gedaan. We eindigden ons gesprek met als grapje.. ”I Miss You!” te zeggen en hingen vervolgens op. Op het moment dat ik ophing legde ik de telefoon terug met een grote lach op mijn gezicht, ik voelde mij zo enorm dankbaar…

Vriendschappen

De realisatie van het hebben van vriendschappen, die kwam op dat moment echt binnen. Ik ben zo enorm dankbaar voor de vriendschappen die ik heb. Ze zijn allemaal anders, allemaal op hun eigen manier speciaal, met een eigen indeling, eigen totstandkoming…. maar ze zijn er… Allemaal op hun eigen manier net zo dierbaar en belangrijk voor mij in mijn leven.

Dankbaar

Deze mensen waar ik het nu over heb….zijn er weer een heel jaar (sommigen van hen zelfs al meer dan 10 jaar) voor mij geweest, door dik en inmiddels wat dunner. Ik heb enorm veel met ze, gelachen, gehuild, veel van elkaar geleerd, maar ook lekker met elkaar gegeten en gekke/leuke dingen gedaan.

Ik heb dit jaar nieuwe vriendschappen mogen krijgen, en oude vriendschappen mogen versterken.

Mijn vriendinnen, onze vriendschappen… ze zijn op één hand te tellen.. maar god wat ben ik dankbaar voor hun in mijn leven.

Vriendschappen… voor mij van onschatbare waarde…

Geen goede voornemens voor mij dit jaar.. alleen een gevoel van enorme dankbaarheid!

0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: