Koolhydraatarm

Afvalchallenge Update

afvalchallenge-update

Het heeft eventjes geduurd voor ik weer een berichtje kon schrijven over mijn voortgang, naja voortgang. Het is meer stilstand de afgelopen maanden geworden. Van een fantastische start, na wat het nu is. Best balen, want ik had echt het gevoel dat het dit keer echt nog een keer ging lukken. 40kg heb ik er al af gekregen, maar die laatste 25 gaan niet zoals het zou moeten. Is dit dan wat het is? Of gaat het mij toch nog lukken die laatste 25 eraf te krijgen?

Stresseten

Ik en stress, wij zijn geen maatjes! En al helemaal niet met eten, want eten dat doe ik dus veelvuldig als ik stress heb. Ik probeer het heus niet te doen, en dat lukt sommige dagen ook best. Maar zodra de druk te hoog wordt grijp ik naar iets lekkers! Vet kut (sorry) want had liever gehad dat ik door stress niet kon eten. Geloof het of niet, maar er zijn dus écht mensen die door stress niet kunnen eten. Hoe fijn is dat? (zeg ik nu) Ik zou het zo fijn vinden als ik gewoon niet die extra chocolade reep zou eten.

Hormonen

En dan die fucking hormonen (sorry again!) De week voor mijn menstruatie begint de eeuwige ellende al, ik hunker in die week naar lekkers en als ik sterk in mijn schoenen sta dan eet ik dus ook gewoon alsnog vrij gezond in die week. Maar in combinatie met stress, dan is die week al helemaal hel op aarde haha! Ik snoep, eet ongezond en doe alles naar binnen schuiven wat je dus niet moet doen. Lekker handig, sterk zijn..sterker dan wat ik nu ben… want ook eten helpt werkelijk waar geen snars om je beter te voelen. Eerder slechter, omdat je erna weer bergen spijt hebt.

En nu dan?

Nu zou ik natuurlijk kunnen wachten, tot de situatie om mij heen waardoor ik stress ervaar oplost en dan weer beginnen. Maar dat is natuurlijk ook onzin, want dan zit er straks weer een kilo aan, Dus ik heb besloten dat ik ergens deze week het weer ga oppakken, niet meteen deze maandagmorgen. Maar gewoon ergens deze week ga ik weer goed mijn best doen, en ga ik ervoor..ronde ik weet niet meer hoeveel, maar ik ga ervoor omdat ik het al gedaan heb, en het toen ook kon, en nu zeker weten ook ga kunnen. Het is alleen zo dat ik iets anders moet gaan vinden, waar ik mijn stress kwijt kan. Hardlopen? Fietsen? Wandelen? Of toch iets anders?

Koolhydraatarm en Vegetarisch

Ik vind het ontzettend lastig om zoveel vlees te eten, aangezien we al vrij lang vega eten wil ik kijken naar alternatieven, of meer groentes eten en vlees een beetje laten voor wat het is. Ik begreep dat de kaassnitzels van Vivera best mogen als je het kan inpassen. Deze ga ik dus ook lekker eten deze week! Nu ben ik ontzettend benieuwd of er ons andere vegetariërs zijn die ook koolhydraatarm of beperkt eten? Hoe doe je dat? En wat mag je dan juist wel? Hoor graag van jullie!

 

 

0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*

%d bloggers liken dit: