
Koolhydraatarme Pita's met Kippendij Shoarma
Een broodje shoarma, volgens mij is het al jaren een van de meest gegeten gerechten die we praktisch allemaal wel lusten. Je hebt er zoveel verschillende variaties van, en ook hiermee kan je eindeloos lekkere recepten bedenken. Al blijft een simpele pita geen overbodige luxe!
Gang Hoofdgerecht
Equipment
- Koekenpan
- Oven of broodrooster
Ingrediënten
- 4 Joseph's Koolhydraatarm Pita Brood
- 500 gram Kippendijfilet in kleine reepjes gesneden
- 2 eetlepels shoarma kruiden
- 2 tenen tenen knoflook
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 halve halve geraspte komkommer (uitgelekt, zonder vocht)
- 1 theelepel Olijfolie
- 100 gram Sla
- 1 stuk Tomaat
- 1 stuk Avocado
Instructies
- Snijdt de Kippendijfilet in reepjes en kruid het met de shoarma kruiden en 1 geraspte teen knoflook. Laat dit rustig afgedekt 1 uurtje in de koelkast staan.
- Pak nu een schaaltje en doe hierin 200 gram Griekse yoghurt, een snufje zout, een snufje peper, een geraspt teentje knoflook en als laatste de komkommer.
- Roer dit geheel tot alles goed vermengd is, zet het nu afgedekt in de koelkast.
- Haal de kip nu uit de koelkast en bak het in een klein beetje olie in een wok, hapjespan of koekenpan ongeveer 5 minuten op hoog vuur, laat daarna 5 minuten nagaren op laag vuur.
- Gebruik een andere koekenpan om de pita broodjes om en om even kort te bakken (je hebt hiervoor geen olie nodig)
- Aangezien deze pitabroodjes vrij dun zijn, knip ik ze aan het randje open, je kunt het met een mesje proberen maar bij mij gingen ze dan stuk.
- Vul je broodje nu met bijvoorbeeld sla en blokjes tomaat en vervolgens de kip en een gulle schep tzatziki. Smullen maar!
Notities
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Afvallen met bregje