Hartige Recepten

Hummus

1876-2

 

Hummus

Ik hou er zelf zo van, Hummus! Gelukkig ben ik niet de enige in ons huishouden en kunnen de kinderen er ook altijd heerlijk van smullen. Zo lekker met reepjes komkommer, paprika, tomaatjes, radijsjes, stukjes brood of met worteltjes.
Gang Borrelhapje
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten

Equipment

  • Keukenmachine of staafmixer
  • Schaal
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 225 gram Kikkererwten uit blik
  • 2 eetlepels Sesam Tahin
  • 2 teentjes Knoflook geperst
  • 1 Sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 2 theelepels Komijnpoeder
  • 1 eetlepel verse Koriandder fijngesneden
  • 1 snuf zout

Variatie opties om toe te voegen (1 ding extra kiezen per recept)

  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 plakken gegrilde aubergine
  • 1 halve gekookte biet

Instructies

  • Doe de kikkererwten in een zeef, en spoel ze goed af onder de kraan.
  • Deze kun je nu direct in de keukenmachine doen of met de staafmixer malen tot een papje.
  • Vervolgens kun je de tahin, geraspte knoflook, citroensap, olijfolie, koriander  en komijnpoeder aan toevoegen, nog even malen en dan is het klaar.
  • Serveer het in een schaaltje met een beetje paprikapoeder of cayennepeper erbovenop en een een scheutje olijfolie voor extra smaak.

Om te dippen

  • Paprika
  • Radijs
  • Komkommer
  • Tomaatjes
  • Wortel
  • Crackertjes
  • Brood
  • Stukjes volkoren Pita
  • Pide
  • Soepstengels
  • Selderij
0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*






%d bloggers liken dit: