Hartige Recepten

Bloemkool Nasi

1824-2

 

Bloemkool Nasi

Omdat we minder koolhydraat rijke producten meer eten, is het soms even zoeken naar vervangers voor dingen die we normaal aten.  Ik ben nou eenmaal dol op Nasi, dus ik was blij toen ik las dat ik juist daarvoor Bloemkool kan gebruiken. Ik heb het deze week gemaakt met een eigen twist, en ik moet zeggen het was heel lekker!
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4

Equipment

  • Hakmolen of rasp
  • Wok

Ingrediënten

  • 1 Bloemkool
  • 250 gram Roerbakgroenten
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels Komijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels Teriyaki saus (afvallen met bregje)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 200 kipfilet

Instructies

  • Hak de bloemkool fijn, in hele kleine stukjes in de hakmolen en zet het even opzij.
  • Snij nu de kip in kleine stukjes, kruid het een beetje naar wens. (komijn, zout, peper, gember) en bak het in een ruime wok met de knoflook tot het gaar is.
  • Haal de kip uit de wok, en bak de groentes heel kort samen met het fijn gesneden rode pepertje.
  • Doe een klein beetje olie in de pan en voeg de bloemkool toe, schep dit 5 minuten om
  • Voeg nu de kruiden en Teriyaki saus toe, en als laatste de kip.
  • Blijf alles voor 5 minuten op laag vuur omscheppen.
  • Lekker met zelfgemaakte Pindasaus (Pindakaas, water, komijn, Sojasaus, sambal)
0 Comments
Share

Tamara

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*






%d bloggers liken dit: